✓

Vårt uppdrag:

Låta byggbranschen ta bättre beslut med hjälp av statistik.

Grundades
2012
Antal besiktningar
10,000+
Databas av fel
Miljontals noteringar

Sveriges första digitala besiktnings-plattform

När Alexander Selling går med på hundratals besiktningar så blir det tydligt hur frustrerande det är för arbetsledare och besiktningsmän att förlora värdefulla arbetstimmar på att skapa färdig dokumentation.

Hösten 2011 frågade ett av de större byggföretagen om Besiktningsman.se var intresserade av att testa deras nya potentiella produkt. De ville vara först med att bygga en besiktningsapp, och eftersom Besiktningsman.se låg i framkant i digitaliseringen, ville de inleda ett samarbete. Besiktningsman.se föreslog istället att de skulle utveckla appen och att SBUF skulle vara med och finansiera projektet.

Man brukar säga att den bästa läkarappen görs utav läkare - och på den vägen utvecklades iSpect, en app för besiktningsmän, utvecklad av besiktningsmän.

Ett år senare lanserade Besiktningsman.se iSpect, Sveriges första besiktningsplattform. iSpect fick genast mycket uppmärksamhet, och utnämndes 2014 till Årets Bygginnovation av SBUF. Vi har fram tills idag, 10 år senare, gjort över 14000 digitala besiktningar och har över en miljon noterade fel i iSpect.

Nästa steg

Att hjälpa byggbranschen ta beslut baserat på statistik. I 30 år har 3 generationer strävat efter att skapa en process som bidrar till att öka kvaliteten i byggbranschen.

Owe Selling definierade vad det innebär att vara en bra besiktningsman, Björn och Marie Selling byggde en standardiserad process för besiktningsförfarandet, och Alexander Selling utvecklade den första och än idag enda besiktningsplattformen i Sverige.

Men för att öka kvaliteten i branschen måste vi bli mer än bara ett digitalt besiktningsföretag som noterar fel. Vi behöver bli mer konstruktiva och ge våra kunder underlag på hur dessa fel kan förebyggas.

Därför är nästa steg att göra iSpect till ett utvärderingsverktyg som kan användas vid val av konstruktion, material och vid upphandling. Med 10 år av besiktningar, och strax över en miljon produktion- och eftermarknadsfel, sitter vi nu på en unik möjlighet där vi kan härleda fel till dess orsak. Vi kan exempelvis ta fram vilka konstruktioner som historiskt lett till kostsamma garantifel.

Vårt nya mål är att bli det första besiktningsföretaget som ger dig facit på hur ditt företag kan nå visionen om noll byggfel.

Team